Placements Leads is een full-service online media bureau met ruime ervaring in online marketing.
Velux Nederland

Van niks naar 100+ bepaalde projecten in 1 jaar met social media-advertenties

Mede dankzij onze inzet hebben wij voor Velux in 1 jaar tijd 109 nieuwe projecten binnengehaald. Waar de uitdaging lag en wat we hebben gedaan om de doelstelling te behalen lees je in deze case.

0
Nieuwe klanten (1 jaar)
0 %
Conversie percentage
0
Behaalde doelen

Doelstelling

De doelstelling van Velux is simpel: meer projecten en klanten via de website. Daarbij moest de focus uitgaan naar offerte-aanvragen voor het ontwerp en de realisatie van een compleet nieuwe dakraam of dakvenster.

Uitdaging

De uitdaging van online marketing voor Velux tweeledig: enerzijds moest alles nog gedaan worden en anderzijds was er een beperkt budget.

Op het moment dat we voor Velux aan de gang gingen, waren er nog geen goede social media advertenties. Laat staan goede aspecten waar we data uit konden halen. We moesten dus echt bijna vanaf nul beginnen. Met een schone lei.

Daarnaast heeft Velux een beperkt budget voor online marketing. De strategie en werkzaamheden moesten dus ingericht worden op efficiëntie. Op low hangend fruit. Op maximaal resultaat met minimale inspanning. Daarom hebben wij gekozen voor een specifieke Meta strategie gebaseerd op slechts een 5 advertenties die direct zouden zorgen voor nieuwe projecten.  

Situatie.

Het traject voor Velux bestond uit twee fases: een opstartfase en een maandelijkse samenwerking. In de fases zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

Fase 1 (opstartfase)

  • Doelgroep analyse
  • Opzetten van de URL-structuur
  • SEO
  • Technische optimalisatie
  • Volledig meetbaar maken van de website

Fase 2 (maandelijkse samenwerking)

  • Content creatie
  • Conversie optimalisatie
  • 1 op 1 contact

Resultaat.

De resultaten na 1 jaar tijd: 5 advertenties met een conversie percentage van 2,26% hebben in 1 jaar tijd 109 projecten binnengehaald.

Conclusie.

Ook met een specifieke strategie zijn er op de korte termijn mooie resultaten te behalen. Dat bewijst deze case wel. Velux haalt meer dan voldoende werk uit de website, waardoor we niet extra hoeven in te zetten op Google ads of andere online-advertenties.

We blijven ons vooral focussen op advertenties, waarbij we inmiddels genoeg autoriteit hebben opgebouwd om langzaam ook te gaan concurreren op bredere doelgroepen met meer volume in plaats van specifiek of lokale doelgroepen met een duidelijke koopintentie.

Wil jij ook dit soort resultaten behalen? Neem dan contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend gesprek.

Jij ook klaar voor de volgende stap?

Bel ons!
Tel: 06 423 275 65

Stuur ons een email

info@placementsleads.nl